vineri, 31 octombrie 2008

Puf-Puf Brainiac




E un outsider ce se imbraca desantat dar “cool” si niciodata “de ochii altora” ,cu un comportament intrigant si o atitudine de “mi se rupe,mi se-ndoaie,mi se face ca de oa…re?”,care nu-ti lasa niciun unghi de hartie (igienica or neigienica ) nedesenat si are in permanenta degetele si manecile murdare de grafit.Isi face dreptate prin cinism (ce tine loc de manifest).
Latra la luna,doarme cand trebuie sa fie treaz si e treaz si galagios cand e musai sa puna geana pe geana.
Se freaca cu rigla de ceafa ca sa testeze electricitatea unor bobite de hartie in timp ce in jurul sau se dezbat probleme existentiale.Dar cui-i pasa?
Te “mucifica” prin expresii,si tot ce e la moda pentru el e “banat”,”spamat”…sau “de cacat”, dar va face jocul.Va prosteste in fata si va prindeti greu.Va minte si nu va prindeti niciodata.
Merge pe jos doar ca sa nu mearga pe sus.Nu taie niciodata frunze la caini,le rupe. Cine se scoala de dimineata …nu este el,ca altfel el doarme prea putin, e obosit si casca toata ziua.
Face lucruri imorale si interzise…bea ceai dimineata si cafea seara,trece de linia de demarcare a peronului pe principiul ca e suficient de lata si s-asa mult prea lunga,se aseaza pe scaunele rezervate batranilor pentru ca nu exista niciun bilet care sa dovedeasca acest lucru,calca iarba ca sa vada daca-l observa cineva,lasa bacsis barmanilor cand cred ei ca se uita si ii iau inapoi cand nu se mai simt vizati,traverseaza numai cand semaforul palpaie,merge cu castile in urechi pentru ca are impresia ca se afla intr-un videoclip sau film,incepe mai multe lucruri de-o data si le lasa pe toate balta.
Se baga singur in cacat avand ca unic scop sa vada daca mai si poate iesi de acolo.In general este mult prea curios,o curiozitate bolnava ce-l roade din interior catre exterior si cand procesul este incheiat …se inseala.
Capul lui este in nori,si picioarele ii zac acolo unde ii este infipt capul.Celalalte parti ale corpului nu stie unde sunt ca si orice alt obiect din viata sa.Dezordinea e la el ordin(e).
El vede un apartament pentru "surprize"de ou Kinder in locul unui sertar de dulap,vede o audostrada pentru masinute in locul modelului de pe covor,vede o poveste pe chipul unui om batran,vede adevarul in spatele unei musamalizari,stie raspunsurile la multe intrebari inainte ca acestea sa fie formulate,se intreaba mereu “ce-ar fi fost daca?”si "cum ar fi daca?".
Se joaca cu mintile oamenilor “just for fun “pentru ca nu ii plac emisiunile de divertisment de la TeVeu’ si din aceasta pricina mai citeste si multa filozofie ori psihologie si isi ia notite.
Nu-si ia masina pentru ca are toata lumea.
Vrea sa faca bunjee-jumping dar bunjee-jumping-ul… nu vrea sa(-l) faca pe el.
Umbla cu buzunarele doldora de marunt de 50 de bani ca sa isi ia cappuccino chioco de la “dozator”.Ravneste la “Cola” anilor ’90 si din pricina asta nu bea “Coca Cola” sau “Pepsi”.Are grija ca p’astea doua sa nu le confunde niciodata…din principiu de brand.
Nu mananca de la fast-food pentru ca nu ii place sa se inscrie in tipare.Ii place ca toate lucrurile sa aiba un mesaj de transmis, fie ele tricouri,afise,masini,adidasi,ghiozdane,caiete,gipsuri,melodii,filme,piese de teatru.
Ii plac zilele ploioase fiindca ii dezlantuie creativitatea si melancolia.Ii plac zilele insorite pentru ca il indeamna sa contemple.
N-are niciun produs preferat pentru ca se plictiseste repede de orice.De parfumuri,de cafea,de ciocolata,de paste,de el,de …sloganuri.
Nu crede ca “fotbalul ne uneste pe toti” pentru ca stie ce este acela fotbal. Nu “gusta viata bucata cu bucata” deoarece,contrar unui caine,stie ca un cacat nu este comestibil,dar tine cont de sfatul “Stai afara!” pentru ca are o presimtire ca mobila are de gand sa ridice o revolta impotriva sa. Nu intelege cum “Prietenii stiu de ce “ sunt “Alaturi de tine”,“Impreuna la bine si la rau”,cand el este mai mereau singur,dar a vazut intr-un spot ca “Unde-s multi ,puterea creste”…multi si prosti,sau “prosti dar multi maria ta!”
Nu-i place gandirea de masa si logica de turma ,dar ce s-ar face fara ea?
In niciun caz ArtDirector!


Niciun comentariu: